Menu Sluiten

Teamcoaching/building

Teamcoaching/building

Dagelijks ervaren velen het onderstaande:

 • Ik mis gedrevenheid binnen mijn team
 • Er zijn spanningen/irritaties binnen mijn team
 • De neuzen staan niet dezelfde kant op
 • Mijn team is “los zand”
 • Binnen mijn team wordt niet optimaal samengewerkt

 • Succes van een organisatie wordt voornamelijk bepaald door de kennis en vaardigheden van alle medewerkers binnen die organisatie en de gedrevenheid/gemotiveerdheid (“de drive”) in hun werk.

  Met betrekking tot deze “drive” spelen relationele verhoudingen met collega’s en leidinggevenden een grote rol. Spanningen/irritaties/frustraties zijn funest voor een goede samenwerking en een prettige werksfeer (noodzakelijk voor optimale prestaties). Zij vormen te vaak de basis voor (onnodige) arbeidsconflicten.

  Gedurende een 1-daagse (teambuildings)training voor een afdeling met de betreffende leidinggevende (of een MT) gaan de deelnemers hun eigen gedragspatronen herkennen en worden ze zich bewust van de uitstraling van hun gedrag binnen de groep. De sterke kanten en de valkuilen van hun gedragspatronen worden inzichtelijk gemaakt. Daarnaast wordt de link met hun persoonlijke effectiviteit gelegd.

  Medewerkers leren elkaar feedback geven waardoor zij (ook al tijdens de training) niet over elkaar praten maar met elkaar praten. Gedurende de dag wordt het begrip voor elkaar merkbaar en zichtbaar groter en aanwezige spanningen/irritaties worden constructief bespreekbaar gemaakt.

  De basis voor verbetering van de communicatie /de samenwerking/ de betrokkenheid /het teamgevoel is na de training gelegd.